Skip to content

Trenažni programi

Motivi za vežbanjem mogu biti različiti:

1. estetski, kroz uvećanje mišićne mase ili možda smanjenje mase
2. održavanje zdravlja ili
3. poboljšanje performanse.

Možda ih ima još i sigurno ih ima još i svaki od ovih motiva je legitiman, ali svaki zahteva drugačiji pristup, tj drugačije modele treninga i metodologiju. Nije isto trenirati nekog radi zdravlja i pomoći nekom da se takmiči na najvišem nivou.

Kid nas, u STIBO centar, dolaze i vrhunski sportisti i rekreativci. I oni kojima je potrebno da reše problem bolova u ledjima zbog predugog sedenja i oni koji, iz nedelje u nedelju, izlaze na teren i trude se da pobede protivnika.

Biti brži, jači, elastičniji, eksplozivniji nike nimalo lak zadatak i time se bavi stotine naučnika i praktičara širom sveta. Mi, u STIBO centru, koristimo decenijsko iskustvo u radu na najvišem nivou, kao i najnovija naučna saznanja sa ciljem poboljšanja performansi.

Neko je rekao: “Da bi se igrao šah, neophodan uslov je da znate kaki se pomeraju figure, ali to nikako nije i dovoljan uslov.” Tako je sa naukom. Puko poznavanje naučnih činjenica nikako nije dovoljno bez znanja o tome kako ih primeniti i u tome leži naša najveća snaga.

ZNAMO KAKO.

I potpuno je isto da li je reč o rekreativcu ili vrhunskom sportisti. Principi ostaju isti, samo se tehnika menja.

A te principe mi veoma dobro poznajemo i veoma uspešno primenjujemo.