Skip to content

Limfastim 6000 BTL

Limfna drenaža  je  utvrđena i klinički dokazana terapijska metoda koja daje trenutne i vidljive rezultate. Prednosti ove terapije su što je lečenje dobro prihvaćeno od  strane  pacijenata i telo nije opterećeno nepotrebnim lekovima. BTL-ov  6000 Limfastim zasnovan  je  na principu pneumatske presoterapije.

U toku terapije koriste se specijalne manžetne koje mogu da budu u vidu pantalona ili rukava. Sastoje se od  više komora koje se napumpavaju naizmenično i pružaju masažu koja podstiče prirodnu cirkulaciju limfe kroz telo, a određenim programiranim parametrima upravlja se kompijuterski.

Najbolji efekat terapije se postiže kada je pacijent u relaksiranom ležećem položaju na leđima, u trajanju od 30-60 minuta.

Najbolji rezultati terapije postižu se nakon 10 tretmana, koji bi trebali da se rade na svakih 48h., jer se u tom periodu aktivira limfni sistem. Aparat se može koristiti u medicinske i estetske svrhe.

Najčešće indikacije su: hronični edem, prevencija i lečenje proširenih vena, postoperativne opstrukcije limfnih sudova, venska insuficijencija i ishemijska oboljenja, a u estetici: redukcija i prevencija celulita, postliposukcija, regeneracija i detoksikacija organizma, sindrom teških nogu.