Skip to content

Korektivni program

  • Posturalni poremećaji

Često se dešava da se zanemare. Često se kriju. Često ni ne osećamo njihovo prisustvo, ali naše telo itekako zna i oseća.

Deformiteti kičme, kolena, stopala… mogu proizvesti ne samo estetski loše držanje tela ili hod, već mogu uticati na čitav niz poremećaja u organizmu.

Spušten svod stopala, na promer, povlači sve strukture iznad stopala u pravcu deformacije, tako da su ugrožena i kolena ikukovi i kičma, vrat, glava…

Skolioza ili zakrivljenje kičme u frontalnoj ravni može izazvati strukturalne promene na rebrima koja, opet, mogu narušavati funkciju određenih organa.

Da ne govorimo o nervnom sistemu, odnosno nervima koji prolaze duž našeg tela. Pritisak na njih može prouzrokovati tegobe na sasvim drugom mestu, daleko od uzroka problema.

Verovali ili ne, česte glavobolje mogu biti rezultat lošeg držanja tela.

U STIBO centru, veoma veliku pažnju poklanjamo otklanjanju deformiteta kičme, posebno skolioze, posebno kod dece u fazi rasta.

Takođe, “ravni tabani” ne postoje, što se nas u STIBO centru tiče, Rešavamo ih relativno brzo i veoma efikasno.

Uz znanje i iskustvo koje imamo, kroistimo i najsavremeniju tehnologiju praćenja efikasnosti programa koje sprovodimo, tako da su rezultati očigledni. Nema potrebe da ih posebno ističemo.

Uverite se i sami.